Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix a Whatsapp
Comparteix per email

 

Com s’ha pogut salvar Cala d’Hort de l’especulació salvatge?

 

Gràcies a una batalla ciutadana durant més de 10 anys i el suport legal de la directiva europea Hàbitats, es va aconseguir aturar la construcció d’un camp de golf, d’hotels, d’apartaments i els seus annexos.

A dia d’avui, continua la pressió urbanística i altres amenaces a pesar de la protecció de l’espai i quins són els importants valors ambientals d’aquest lloc que justifica la seua inclusió en la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea? Quin ha estat el paper de les directives europees en aquesta batalla?

Comptarem amb l’activista que va liderar el moviment ciutadà, Neus Prats, el prestigiós fotògraf i naturalista Jordi Serapio i el periodista Joan Lluís Ferrer per debatre aquestos temes.

La taula rodona es va complementar amb una visita a la zona de Cala d’Hort on estava previst la construcció d’un camp de golf.

Un grup d’activistes descobreix els valors especials d’aquest espai protegit amb Jordi Serapio i Neus Prats.

És un paisatge extraordinari amb una quantitat de vegetals endèmics, fauna protegida. Són valors que, si no fos per la lluita dels ciutadans per evitar la seva destrucció amb la construcció d’un camp de golf, amb el suport de les Directives Europees, avui dia no existiríen…. tendríem un paisatge totalment urbanitzat i adéu a la biodiversitat de la zona!

Però encara necessita una millor protecció i gestió per conservar els seus valors. CALA D’HORT – PARC NATURAL!