Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix a Whatsapp
Comparteix per email

LA CAMPANYA EN DEFENSA DE LA SARGANTANA PITIÜSA – 2023

.

AMICS DE LA TERRA I GEN-GOB hem unit en defensa de la sargantana autòctona pitiüsa (Podarcis pityusensis), des de fa uns anys greument amenaçada per diverses espècies de serps foranies. Volem controlar els efectes negatius de la invasió de serps  sobre les poblacions de sargantanes i necessitam l’ajuda de tothom,  creant una xarxa de voluntaris per tota l’illa d’Eivissa que comenci a funcionar aquesta primavera del 2022 i demanarem la participació de totes les persones preocupades per la situació.

.

SI VOLS AJUDAR COM A PERSONA VOLUNTÀRIES, DEIXA LES TEUES DADES AQUI

LA IMPORTÀNCIA DE REGISTRAR LES CAPTURES:

Gràcies als registres de les serps capturades en la secció del COFIB en la Línea Verda, que van directament al department del GOVERN BALEAR, s’ha actuat finalment per controlar l’entrada d’oliveres i altres arbres que poden ser portadors de les serps. 

LÌNIA VERDA DEL COFIB.

Els passos per registrar les serps capturades:

Instal·la l’aplicació (app) Línia Verda en el teu telèfon. Selecciona idioma  -> Illes Balears  ->  Municipi  -> COFIB – espècies invasores ->  nova incidència ->  espècie, donar detalls, mida de la serp, nombre de trampa  si en té, ubicació (GPS) i adjuntam una foto -> Aceptam la incidència

T’AJUDAREM:

Amb les captures, els registres i regalam ratolins.

En cas que tingueu dificultats, nosaltres us podem ajudar a fer el registre, sempre que comptem amb tota la informació necessària (nom de la persona voluntària, foto de la serp, mida, lloc de captura i data).

VIDEOS DIDACTICS

 

 

 

GUIES

COM-CRIAR-RATOLINS

GESTIO-TRAMPA-SERPS


INFORME DE VIABILIDAD DEL CONTROL DE OFIDIOS EN IBIZA Y FORMENTERA

 

LA CAMPANYA DE 2023 INCLOURÀ:

 

  • Xerrades informatives.
  • Lliurament de noves trampes equipades amb ratolins etc.
  • Lliurament de ratolins gratuïtament per activar trampes existents.
  • Ajuda amb la gestió de les serps.
  • Registre de les vostres captures.
  • Assessorament per fer caixes refugi per a sargantanes.
  • Tallers en centres educatius.
  • Assessorament i ajuda d’altres temes .

 

——————————————————–