Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix a Whatsapp
Comparteix per email

Apostam per la compra de productes locals i menys consum de carn.

 

Per què?

El consum actual de carn té greus conseqüències per a tu i per al medi ambient:

  1. La ramaderia industrial provoca un 14% de les emissions a nivell mundial, igual que les generades pel transport.
  2. Domina el sector les grans empreses, resultant  en el tancament de 128.000 granges familiars a Espanya entre 1999 i 2013.
  3. El 80% de totes les terres agrícoles a escala mundial es destinen a l’alimentació d’animals de granja.
  4. L’alimentació del bestiar és la primera causa de desforestació.
  5. Animals maltractats: El 87% dels porcs estan tancats a l’interior de naus en espais molt reduits i mai veuran la llum del sol.

És motiu de reflexió, no?

CONSUM DE CARN TÉ AQUESTES CONSECÜÈNCIES:

Contaminació de l’aigua. A Espanya, les macro-explotacions ramaderes han augmentat exponencialment afectant petits municipis principalment per la contaminació d’aigua i sòls. Això deixa a la població sense aigua potable i converteix les seues terres en terrenys impracticables per a l’agricultura. a produir un quilo de carn de boví es necessiten 15.000 litres d’aigua. La mateixa quantitat d’aigua que utilitza una persona en 100 dies.

Contaminació de l’aigua. A Espanya, les macro-explotacions ramaderes han augmentat exponencialment afectant petits municipis principalment per la contaminació d’aigua i sòls. Això deixa a la població sense aigua potable i converteix les seues terres en terrenys impracticables per a l’agricultura.

Desapareixen les petites granges familiars. La ramaderia industrial substitueix a petites granges familiars que produeixen de forma més respectuosa amb l’entorn i els animals, i contribueix a la despoblació rural. Entre 1999 i 2013 van desaparèixer 128.000 granges familiars a Espanya, un 71% del total.

Aqüifers sobrexplotats. La ramaderia industrial és una de les causes de sobreexplotació d’aqüífers. Per a produir un quilo de carn de boví es necessiten 15.000 litres d’aigua. La mateixa quantitat d’aigua que utilitza una persona en 100 dies. Per a produir un quilo de llenties només necessitem 5.000 litres.

Contaminació dels aqüifers i terra. 142 municipis de Catalunya tenen problemes amb l’aigua potable a causa de la contaminació causada pels purins, els excrements de la cabana porcina. La terra només és capaç d’absorbir un 9% d’aquests purins, per la qual cosa el 91% restant contamina l’aire, la terra i els recursos hídrics.

Problemes per a la nostra salut. A Espanya s’usen quatre vegades més antibiòtics que a Alemanya i deu vegades més que a Dinamarca per a produir un quilo de carn. L’abús d’antibiòtics en la ramaderia industrial és la principal causa de l’augment de les resistències de les bacteries nocives per a les persones. Cada any moren a Europa 25.000 persones perquè molts antibiòtics ja no són eficaços per tractar les seues infeccions.

QUÈ PODEM FER?

 

ACTIVITATS DE LA CAMPANYA

 

VISITA A UNA GRANJA ECOLÒGICA

22 MARÇ: AMICS DE LA TERRA ha organitzat una visita a la finca TERRA MASIA per conèixer més sobre la producció de carn en una finca ecològica.

Com s’alimenten els animals? Quins són els criteris establerts per a la producció de carn ecològica? 

La política agrària comuna ha fomentat l’expansió de la ramaderia industrial. Però podem donar-li la volta i exigir que doni suport a una ramaderia a petita escala i l’accés a aliments sans i respectuosos amb el medi ambient.

Amics de la Terra aposta per un dieta amb menys carn, i carn de qualitat d’animals que han gaudit d’una vida feliç, una vida més natural possible i de “km0”.

EXPOSICIÓ: 

22 MARÇ: TERRA MASIA

30 MARÇ: Can Tomeu

TALLER I DEBAT

30 MARÇ: Can Tomeu

14 MAIG: Local dels veïns des Pratet

MESA INFORMATIVA A FERIAS: 

FIRES: 

17 FEBRER: Fira Puig de Missa

22 ABRIL: Dia de la Terra