Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix a Whatsapp
Comparteix per email

Entre 28 i 31 d’Octubre, Can Marines acull un curs de cultiu biointensiu, organitzat per Amics de la Terra.

Aquesta tècnica ha estat provada i experimentada des dels anys 70 i els resultats han tingut molt èxit en diferents països i climes, sent la primera vegada que es prova en l’entorn mediterrani de les illes Balears.

Més de vint participants, entre estudiants de Can Marines i particulars, participen en aquesta iniciativa que té l’objectiu de promoure tècniques agroecològiques en espais petits, que resulten en un elevat rendiment productiu amb pocs inputs i mínima inversió.

El mètode que posaran en pràctica durant les jornades està relacionat amb la sostenibilitat, de manera que la finalitat és que hi hagi la màxima diversitat possible de plantes. Està previst sembrar tres tipus de cultius que proporcionen carboni (lleguminoses i cereals), calories (tubercles) i vitamines i minerals (verdures).

CULTIU A PETITA ESCALA
Imparteix el curs Guillermo Rodríguez Barroso, enginyer agrònom d’Amics de la Terra. Juanjo Torres, coordinador de el curs, explica que l’objectiu principal de l’activitat és la de “Mostra un mètode de cultiu a petita escala pensat per a autoconsum que pugui garantir la sobirania alimentària de la gent amb criteris de sostenibililtat ecològica”.