Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix a Whatsapp
Comparteix per email

Amics de la Terra realitza visites guiades als espais naturals més representatives per difondre els seus valors ambientals i patrimonials. Si trobem anomalies en la seua gestió o activitats que atempten contra els seus valors naturals, les denunciem.

SES SALINES és un parc natural i exemple de la riquesa de la biodiversitat mediterrània. Com a espai natural de més de 2.000 hectàrees, engloba un conjunt d’hàbitats terrestres i marins amb valors ecològics, paisatgístics, històrics i culturals del primer ordre a escala internacional.

ESPAIS DE NATURA és el departament del Govern Balear que gestiona els espais protegits.

LES AUS

Gràcies a la seua localització entre la costa ibèrica i la d’Àfrica, les zones humides de ses Salines tenen una especial importància per a les aus, sent un punt de repòs en els seus viatges migratoris.

És un paradís per als ornitòlegs per la seua riquesa ornitològica. Hi ha una població permanent de flamencs (Phoenicopterus ruber), durant tot l’any.

Destaquen la nidificació de tres espècies de limícolas:

  • el picaplatges petit (Charadrius dubius)
  • el picaplatges cama negre (Charadrius alexandrinus)
  • el xerraire (Himantopus himantopus).

També crien a la zona la polla d’aigua (Gallinula chloropus), i un ànec, l’ànnera blanca (Tadorna tadorna).

Hi ha anàtides, agrons, garsetes, limícoles i l’àguila peixatera (Pandion haliaetus) i són freqüents altres rapinyaires com el pilot d’àdenes (Circus aeroginosus), el falcó (Falco peregrinus) i el xoriguer (Falco tinnunculus) que cria a la zona.

DIVERSOS ECOSISTEMES

A ses Salines podem trobar pràcticament la totalitat dels sistemes naturals que existeixen a les Pitiüses.

Aquesta heterogeneïtat permet la presència d’un gran nombre d’espècies, tant vegetals com animals, i la seua importància ha estat reconeguda internacionalment.