Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix a Whatsapp
Comparteix per email

PROJECTE “PARETS I PEDRES”

 OBJECTIUS: 

  1. Oferir l’experiència pràctica en la tècnica de reparació i construcció de parets de pedra seca a finques d’agricultores i agricultors ecològics en actiu.
  2. Fomentar el coneixement i ensenyament bàsic de la tècnica ancestral de construcció de pedra en sec.
  3. Donar a conèixer el paper de les parets de pedra seca com a ferramenta per evitar processos erosius del sòl fèrtil
  4. Donar a conèixer la seua importància com a refugi per a la fauna de l’illa com les sargantanes pitIüses.

Al taller es mostraran les ferramentes necessàries per treballar la pedra i tots els passos que s’han de realitzar abans de començar. Es farà una introducció teòrica bàsica sobre les tipologies de les pedres, la importància dels recursos locals i les capacitats de càrrega i morfologia de construcció en diferents tècniques de col·locació i disposició.

A partir del taller, els participants hauran aprés els conceptes bàsics de la reparació en la tècnica de pedra seca i podran reconèixer la importància de cuidar, reparar i mantenir aquest element tradicional del nostre paisatge illenc, llegat que volem conservar i transmetre a les generacions presents i futures.